Εκπαιδευτικά προγράμματα

Τεχνολογίες Αιχμής στο ΓΕΛ Κρύας Βρύσης

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ τάξης, στο πλαίσιο του μαθήματος Εφαρμογές Πληροφορικής, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια συναρπαστική επίδειξη της Τεχνολογίας Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR), χρησιμοποιώντας την υψηλής τεχνολογίας συσκευή HoloLens. Καθώς φορούσαν τα Hololens, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τον τρόπο λειτουργίας τους αλλά και να εξερευνήσουν κόσμους που ενσωματώνουν πραγματικά και εικονικά στοιχεία, με μια εντυπωσιακή εναλλαγή της πραγματικότητας.

Επιπλέον, είδαν από κοντά και ενημερώθηκαν για τον ηλεκτρο-εγκεφαλογράφο, ένα σύστημα που ανιχνεύει την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου, στο πλαίσιο της εξέλιξης στο τομέα της αλληλεπίδρασης εγκεφάλου – υπολογιστή. Μέσω μιας σύντομης παρουσίασης, παρουσιάστηκε πώς η επιστήμη προσπαθεί να αναλύσει και να ερμηνεύσει την δραστηριότητα του εγκεφάλου, προσπαθώντας ουσιαστικά να “διαβάσει το μυαλό” και να κατανοήσει τις σκέψεις και τα συναισθήματα μέσω της τεχνολογίας.

Ευχαριστούμε θερμά την συνάδελφο εκπαιδευτικό πληροφορικής και υποψήφια διδακτόρισσα κα Γραμουσένη Φωτεινή για αυτή την σπουδαία μαθησιακή εμπειρία που επέτρεψε στις μαθήτριες και στους μαθητές μας να εξερευνήσουν τον συναρπαστικό κόσμο της τεχνολογίας και της επιστήμης!